Masalah Kulit muka

dear all, i need advise… really need advise on how to clean up my face from all these nonsenses.. benda yang tak sepatutnya ada kat muka ni…

my skin problem: 1. the most serious prob is scars!! really deep scars… ada tak cara nak naikkan blk kulit yg berlobang tu?????? i’m so sad bila orang ckp pasal prob kulit atau jerawat yg x seberapa tu depan2 i.. i terasa… huhu

2. jerawat tu naik bila salah makan maybe?? and kalau dtg bulan mesti naik sebijik dua.,. yg tu x serious.. sbb kejap je.. yang salah mkn ni.. please suggest wut ever good food for my skin food..(oh my english!!)

3. oily face…! ok, pagi2, siap nk p keja.. cuci muka, pakai toner + moisturizer+ bedak  dalam kul 7am.. ok pkul 8 mcm tu dh bleh goreng telur ats muka ni..!!

pleasee… dah tak sanggup dgr org ckp2 psl mslh kulit depan kita.. tolong, who ever drop on my page, please suggest me any tips, petua, vitamin, supplement (pastikan tak merbahaya), teknik, kaedah untuk menjadikan kesihatan kulit i terjamin..

sejarah mslh kulit..

dulu masa form 2, form 3 ok lg.. bile i start main band..i mula marching kat padang tengah2 panas, then mesti la habuk2 kotor kat padang tu terkena muka.. bila panas2 mcm tu, liang roma kita terbuka, so kotoran senang masuk.. i tak tau yang kulit i sensetif…masalah ni berlarutan smpai la i nk amik SPM, waktu sgt3 kemuncak, stress.. jerawat mcm bisul, beso, kembung mcm ada cecair dlmnye.. nanah+darah pekat+biji2putih nasi tu.. =( i felt sooo bad at that time… relly felt bad..=(.. lepas SPM baru p jmpa doctor.. and doctor kata kulit i sensetif… dan i dapatkan rawatan.. sekarang ni mslh jerawat bisul tu tak de la.. cuma mslh i skrg ni yg i senaraikan kat atas tuuuuuu,.. PLEASE.. =(

One thought on “Masalah Kulit muka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s