kenape, kenape, kenape?

Ish.. aku dengaq kat sekolah menengah air hangat nk pakai cikgu, dengaq kata panggil blk sorg kenalan aku ni, tp dia tak mau dah….. aku yg mau ni hantaq borang 2 kali awat org tak mau.. pdhal dah ada pengalaman…
kat sekolah penghulu ahmad, english, sains, tak dak cikgu… kenapa eh?
yg pak su aku kata aku dpt sekolah penghulu ahmad, siap ucap tahniah lg.. tuan ppd and cikgu yg uruskan pengambilan guru ganti tu yg ckp sendiri kat dia yg aku bleh ganti mak long aku (dia besara) ajar english.. aku dpt tau melalui facebook, pk su aku PM aku hari kamis.. depa sembang2 bab ni hari rabu… hm.. smpai hari ni tak ada berita lagi.. aku call ppd hari kamis 2 kali, ahad cuti maulid nabi, isnin aku call 2 kali.. tp dorang asyik meeting ja.. =(
yg mak aku plak, orang bgtau ada keja kosong kat mana2, sementara 2 bulan mcm tu.. awat dia x bgtau kat aku… hari tu.. tok ngah aku call bgtau ada jawatan kosong kat pejabat perladangan..aku curik2 dengaq saja perbualan telefon depa… dia nk tolong p hantaq resume bg sbb dia ada meeting kat sana… aku saja tak tanya direct kat mak aku kot2 aku salah dengaq.. tp lama2 aku tanya jg sbb curious sgt nk tau.. bila aku tanya baru la mak aku bgtaw.. dan ada plak ayat kat belakang tu, ” hm , tak payah la takat gaji 5 6 ratus..” WHAT???!!!!!

seriously aku mmg need job sangat2, dan bleh mak aku kata mcm tu… aku ni nk duet, nk tolong meringan kan beban, duet dlm bank tu dah nk abes, kalau tak kerja aku terpaksa la terguna duet yg aku bdjet nk tolong topup untuk renovate rumah tu… =( dan lagi satu aku plan nk kawen… jd kalau tak kerja mcm mana…dia pon kata nk kawen mcm na bdjet pon tak dak.. so?huhu

so surprise lagi sekali.. aku p beli ayaq milo bungkus untuk tukang kat kedai tok long aku ni, dia tanya2 la kerja mana dah.. aku kata belum… hari tu belati wangsa (company ni mmg dekat gile dgn rmh aku, jln kali 5 min pon smpai..) nk pakai org, gnti pekerja dia bersalin… =( yaka?? laa.. awat mak tak habaq ka?? tok long bgtaw kat mak, kak ti pon bgtau kat mak pase ni.. laaa mak tak habaq rupanya…..
kenapa???
kenapa jd mcm ni?? kalau pon gaji dia 500, dua bulan aku dh dpt seribu… =(…tak pa la.. nama pon sementara…… kecik hati aku… aku igt dia bosan dah tgk aku kat rmh, tp aku teragak2 juga nk p kerja di kuah yg kebanyakannya partimer blk lewat mlm… hmm… kenapa la jd mcm ni… GSTT/GG ni, nk kena guna kabel besaq mana eh?? =(

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s