aku tak terdesak nak kawen lagi

pagi2 dah post benda ni… bukan apa, berat rasanya otak kepala pikir benda ni…

1. aku tak kerja lagi..<—-sapa suruh tak cari kerja… masa kawen nanti mesti pakaian lain skit dr org.. dah raja sehari… itu sudah di kira kos.. aku bukan tak mau kerja… sbnrnya, aku mcm terlalu taruh harapan kat sesuatu benda which is a bad thing ever…! bila komfem tak dpt baru terhegeh2 nk cari yg lain.. but.. bukan la 100% aku aply 1 1, x dpt baru apply lain pla.. dlm masa yg sama aku apply juga kerja lain…. tp kenapa eh??? ada 2 kali ja panggilan interview.. =( adakah aku dr sijil matrik yg tak laku tu terus ke ijazah… tiada stpm and tiada diploma… tak laku ea???

2. family aku bukan stail ada saving dalam akaun……. aku pon heran benda ni… maybe abes digunakan kot.. mmg ktorang alami kehidupan yg terdesak dan sukar belasan tahun kebelakangan ini…… dr senang skit laa jatuh susah….. dan tak senang-senang lagi lepas tu…. so, parent ckp.. x kan nk kawen koboi je? mau ada 10k.. set bilik tido lg… aku ckp tak pyh la bilik2 tido ni….<—masa bertunang, untuk masuk sarung cincin… laaa… perlu ka ikut mcm org….. tolong.. tolong… tolong….kalau nk betunang pon aku kua p depan sarung di depan tu juga…kalau bertunang.. betunang ni menambahkan kos ja bg penganggur mcm aku ni…. aku ni loser ka apa..<— serius tak baik ckp mcm ni, plis dont think like that……..

3. perlu ka kita pikir apa org kata??? kdg2 rasa tak perlu… tapi takut juga..kita hidup dengan org sekeliling… kalau ada apa2 kenduri kendara ke depan-depan nanti…org x mau mai tolong plak, sbb masa ni kita wat majlis ketepikan org.. orang la ni pon pelik la.. stail balas dendam mcm tu plak…… plis laa phm konsep Islam………. tolonggg…… aku ni tido 4 pagi smlm bahas benda ni ja… benda yg simple… jd rumit!~~ di tempat aku mcm da jadik kebiasaan, DJ mesti ada, pelamin, bilik tidoq, meja mkn beradap 1 set semua……… ish.. pastuh makcik2 yg p umah kenduri ni kalau masuk jumpa tuan rumah aje tak pe … ni cari ‘ mana bilik tidue ea, nk tgk skit’… hisshhhh… nk tgk wat pe.. bia laa stakat bilik tido ja… tak dak pelamin , cari pelamin.. suka nk carik benda yg tak dak……

4. tolong la.. kalau betul2 sayang… bleh kan tunggu aku…i know u serius this time… sebelah kanan parent, sebelah kiri u… 2 2 i kena jaga….

5. jgn lupa hantaran lagi..

6. kos nk bawa rombongan pihak perempuan ke majlis resepsi sebelah lelaki…

6 thoughts on “aku tak terdesak nak kawen lagi

  1. xpayah peduli mulot org…simple tu lagi indah kot..huhuhu..bertunang bt biasa2 dah jimat ckit….huhuhu

  2. dcma pun…serius nak bt majlis se simple mgkin…….bajet xdak…sbb nak nikah…supaya kalu kluaq ka apa ka bebas..org xyah kata apa dah..hahha…mmg sgt2 susah dgn mentaliti masyarakat kg nie….. ;(

    • huhu… tahu parent nk bg yg the best utk kita tp kita x mintak pon bebankan depa.. buat yg mampu ja…

  3. itu laa…….huhuhu…….seadanya pun xpa dah…….meriah dgn sedara2 pun cun apa…..sweet simple…….pun ok kot…tp klu ada duet xpa ok ja…hihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s