Jauh dan lenguh

hari yang malas lagi… nak p mana-mana pon malas… dah dua tiga hari macam ni… tapi tadi rajinkan diri juga p kuah sebab adik nk beli barang sekolah… bukan apa dah la naik moto ja.. rasa kuah tu jauh sangat-sangat… kalau bawa medium speed dalam 15 ke 20 minit la baru sampai… kalau speed 10 minit lebih-lebih dah boleh sampai….

ok.. mula-mula p kedai barkath cari buku atlas geografi dan iqrak.. alamak, apa jadi ni… dah tak teratur buku-buku dalam kedai ni… oh!! saya rindukan popular, kinokuniya… dan lain2 kedai buku yang senang nk cari buku…

lepas tu p kedai telekomunikasi Jimat.. tutup plak raya cina smpai 27 januari plak tu.. dah la sebulan tepat hantaq phone p repair.. apasal la lama sangat..katanya hantaq balik ke kilang nokia.. waduh.. tak foloow up ke depa ni.. siap la depa 28hb ni i nak serang..!!!

lepas tu p cari kalkulator.. mahainya kalkulator kat langkawi ni.. bak kata semuanya mahal lah di sini!!! kalau di perlis i beli rm40 ke kalkulator casio-570 tu, tp disini rm45 (teow soon huat punya harga).. tu pon ada orang kata paling murah di situ.. aku malas nk p servey2 kedai lain so beli ja lah..

lagi satu bapak mahal.. format lappy kat sini rm 50 tak pun rm 60.. !! huiii… harga terkini ye.. smpai tarikh post ini di-update, itulah harganya… lagi satu bapak mahal juga!! service handphone, tukar microphone tepon nokia cokia yang boleh baling tupai tu… rm30..haii.. aku rasa wat kat penang dulu rm 20 ja kot….

wut eva~~~ ( tangan di bahu,mata tengok atas–do it in the most annoying way)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s