Kerja kemudian Cuti

–          Hi, selamat pagi/tengah hari/petang /malam kepada semua yang tengah membaca … bagi aku sekarang ni waktu pagi..baru bangun tidoq…macam-macam benda nak kena settle…

–          Akhirnya dapat juga aku cuti setelah bkerja dr 9 Mac smpai 20 Mac.. lama x cuti banyak benda nak kena buat.. nak p pekan, p bank, pejabat post, farmasi, McD?! Hehehe tapi semalam tiba2 bos kata ada meeting pukul 2pm.. erkss!! Ptg smlm aku blk lambat sikit sbb p amik burung buggy n arnab yang di pinjamkan kpd FAMA. Time tu la dia bg tau… rmh aku dekat ja dgn tempat keja.. kalau no hal aku bleh ja attend meeting tuh… tp rasa macam nak menikmati cuti 1 hari penuh hari ni, dah lama x cuti.. half day half day tak best laaa… =(

–          Plan nak buat kotak kreatif dlm bentuk yang pelbagai pon belum sempat nak buat…aku plan nak buat bentuk bulat, 3 segi, bentuk ‘cinta’.. =) adik aku yang panggil bentuk love tu ‘cinta’.. hehe sweet! Hari tuh ada gunting paper bentuk love bagi kat dia..lepas tuh terkoyak, dia ckp ‘kak, cinta saya terkoyak’.. =)

–          Dah 3 bulan aku kerja, sempat p promosi kan product pelancongan langkawi di MATTA FAIR 2011 di PWTC,KL 11-13 Mac hari tu…dan aku di tawarkan untuk jadi pekerja permanent di tempat keja aku tu.. huhu okey saja, tp aku still ada tendency to leave.. ya la.. aku nak cari kerja yang betul2 sesuai dengan aku..kerja sekarang aku cuba buat yang terbaik, tapi aku sedaq aku x boleh bg yang the best sebab diri aku, hati, jiwa aku tak sesuai dalam bidang ni.. marketing, tourism dan semua2 tuh… but aku still mencuba…. Tak dak perasaan meluat, x suka, malas bila bangun pagi nak p kerja.. aku okey saja kerja di situ.. just idea2 aku maybe x bernas macam org yang betul2 jiwa dan hati dia memang ada dalam bidang ni… good luck to me!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s