angan-anganku

angan-anganku yang ingin aku laksanakan bermula pada jam 11.30am 10 may 2010.. ini ialah tarikh dan masa habis presentation final year projek aku..

stage A : b4 konvo

1. mesti lah aku nak kerja.. apa-apa kerja sementara..

2. duet gaji keja sementara tuh nak tolong menyekolahkan si kembar.. nak hantar tadika.. InsyaAllah.. ( bukan nk budjet baik disini.. ini tanggungjawab aku sebagai anak sulung)

3. duet tuh juga nak tolong perbelanjaan harian di rumah.. ikan sayur dan segala keperluan..

4. kalau ada lebih duet tuh nak simpan untuk dijadikan modal bisnes-bisnes yang berpotensi..

stage B : setelah dapat perkerjaan tetap

1. kereta kena beli untuk memudahkan pergerakan.

2. ini tujuan utama aku nak kumpul duet banyak2.. iaitu renovate rumah.. beri keselesaan untuk seisi keluarga..dan aku nak rumah aku cantik masa kenduri kawen aku nanti… hehe

3. melangsaikan hutang-hutang seseorang yg aku syg.. tapi x tunjuk perasaan tu… x leh nk tunjuk

4. sediakan pc and printer kat rumah.. serta streamix.. kemudahan adik untuk belajaQ

5. kalau muka aku still bermasalah kulit.. aku nak pi jumpa specialist atau new york skin solution..

6. kalau parents x cukup duet untuk perbelanjaan pengajian adik-adik aku, baru aku topup sikit-sikit..

ya inilah.. sebenarnya masih banyak… tapi kalau semua di atas x tercapai aku maybe takkan kawen.. maybe saja.. kawen bila-bila masa boleh.. asalkan dapat berbakti kepada femily dulu… done!

stage C : setelah duet berlebihan atau antara sederhana dan kaya

1. i like travelling.. aku nak p london, paris, korea, new zealand, italy, australia, Umrah jangan dilupakan!!! semua tempat teringin nak p…

2. bawa satu femily lihat dunia luar… tak terperuk di tanah tumpah darah saja…

3. apa saja yg femily mintak InsyaAllah akan aku tunaikan..

4. nak beli flute 1…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s