rumah syurgaku tetapi…..

walaupon x macam istana, dan sangat2 la panas cuaca masa tuh, pakai baju sat je dah bau peluh.. mandi kerap.. aku rasa cuaca skrg nih mmg kritikal panas laa.. tapi aku seronok duk di rumah.. seminggu rasa macam sehari  ja.. tup tup kena balik usm ni dah… alahai…

kat langkawi ada suntikan vaksin H1N1 free kat klinik kesihatan.. mak aku suruh p, aku x p pon.. sekarang rasa menyesal.. huhu… aku rasa sebulan lagi aku nak balik lgkwi mesti dah abes vaksin tuh… uhuhuhu…

aku sangat malas duk di rumah.. kalau kat sini malas nak stady, kat rumah malas nak keluaq rumah.. nak duk depan tivi landing tgk channel 611.. sbb adik aku konker remote control.. terpaksa layan dan akhir sekali tivi tengok aku, aku tidoQ…

2 3 kali ayah aku tanya bila nk blk? nanti, nanti, nanti… last skali aku ckp esok.. tp tukar jadi lusa…dan tulat smpai akhirnya ayah aku ckp p laa blk baca buku.. ini kali pertama dan terakhir dia hambat aku balik untuk baca buku.. hee

akhirnya aku smpai juga di butterworth.. tp still x dak feel nk smpai usm.. so, aku suruh kezen aku amik aku kat jety.. dengan harapan dia offer aku tidoq rumah dia.. so, luckily dia offer n i said YES.. so, tidoq laa aku satu malam kat rumah dia dengan baby dia.. mengasuh 1 malam.. kezen aku keja shift malam.. nurse ma.. kat GH.. dan semalam baru aku jejak bilik aku.. sampai juga usm…

pagi sebelum aku blk penang, kul 6 pagi pon belum.. aku dengaq bunyik vibrate.. mula2 aku ignore, tp lepas tuh bunyik lagi, lagi dan lagi.. sangat mengganggu aku nk lelap… sapa pasang alarm ni?…hp aku bukan sbb aku set 6am..(untuk gerak adik2 p sekolah).. tp aku cari juga laa handphone aku.. x vibrate pon.. kot2 handphone mak aku adik aku amik.. cari2.. tak jugak..

aku dengaqqqqqqqq bunyik vibrate mai dari almari buku adik aku.. ho! ho! ada rahsia di subuh hari yg aku jumpa.. awat bunyik nih mai dari situ, dan locker buku tuh berkunci? awat kunci? aku x puas hati.. aku nak tau jugak! tgk tu, bangun pagi2 dah cari pasal..

adik aku yg tingkatan 1 dah bangun n tgh iron baju kot.. aku kata kat dia, ada bunyi vibrate dari locker hang.. handphone sapa..???!! ha, nmpk muka kantoi di wajahnya.. he he he.. main2 dgn aku yer? aku siasat jugak subuh2 pon aku x kira.. aku nak tau jugak.. then dia jawab biaq la!! bukan handphone!! biaq biaq biaq..!!! aku ckp kat dia aku x leh tidoq.. p tutup alarm/miskol((( aku ragu2 jugak, kot2 dah ada BF yg miskol pagi2..ish2 tak ketahuan betul)))

then dia jawab, hg p dulu.. sat g aku p tutup.. aku kata aku x mau, sekarang jugak p off dan aku nak tgk..!! dia sekeras2nya nafi bukan handphone, dan dia kata tuh jam dia!! jam?????!! vibrate mcm handphone?? aku cam laa tuh vibrate handphone!!! nak kona kut lain plak.. dah kantoi x mau mengaku… x tau handphone sapa dia kebas!! yg pasti bukan org dalam rumah ni..

ayat x leh blah dia ckp kat aku..’ igt handphone ja kot boleh vibrate’.. hoihhh! makna nya aku nih bodoh dan koman laa x tau ada jam loceng leh vibrate.. aku x nafikan mmg teknologi skrg boleh buat jam vibrate.. tp pasai apa x mau p off depan2 aku, aku pon nak tgk jam termaju tuh.. geram juga aku berkelai dgn dia subuh2 tuh.. naseb baik mak ayah x detect. kalau x mampos laa dia…

aku duduk depan loker dia.. cpt buka! aku nk tgk!.. dia dengan geramnya, p buka juga loker tuh sambil kata ‘suka hati kepala bapak hg’.. amboi.. dia kata kat aku mcm tuh.. bapak aku, bapak hg jugak.. bengong lah

at last.. aku puas hati.. mmg betoi pon tuh handphone.. nak menipu aku? igt aku bodoh.. geram nih.. rasa nak bg tau mak aku.. komfirm aku bgtaw mak aku.. siap laa dia.. tp dia dah warning aku ” hg jgn bgtaw mak!!” haha.. tau no takut kena marah.. masing tegang gila hangin.. tp still kontrol suara x mau bg parent dengaq.. kalau pecah mmg aku pekik kuat2 marah dia.. aku pikiaq dia nk p sekolah, dan semalam dia suruh aku hantar dia atas sbb2 tertentu.. aku ok ja.. tp bila benda nih jadi subuh2 gini.. heee aku bleh lagi laa  nk hantar dia p sekolah..

lepas tuh semua org pon bangun n siap2 nk p sekolah suma.. mak perangat ko teow goreng.. n semua mcm biasa.. aku ada bg ayat emosi kat adik aku tuh..” hg kata kat aku betina td? kepala bapak hg??” dia jawab mana ada dia kata betina, dia cuak dak trus dia tutup pintu bilik kami smbil warning aku ” hg diam, hg diam.”.nada berbisik tp keras… amboi warning aku plak..” la ni aku kena dengaq ckp hg ka , hg dengaq ckp aku” aku kata smbil mcm nak nanges gitu.. haha geram sbnrnya time tuh.. mulut dia dasyat sgt la.. =p .. terasa aku! tp aku x ckp kat mak aku…. tah, kesian kat dia.. lg pon dia janji nak bg balik telefon kawan dia tuh.. aku ckp g, bg kuliah subuh kat dia..” aku x penah mencarut kat hg walaupon ada org len mencarut kat hg, betoi kan?? hg jgn igt semua benda yg kita nk, kita dapat.. bla bla bla..”

sebelum dia p sekolah…dia kata x payah hantaq dia.. dia panggil aku.” k tin”.. aik??@! dah x marah pon sora dia.. ” terima kasih”… ha?!!! trima kaseh apa.. hehehhe.. apa yg aku dah ckp?? =p..  aku rasa dia TQ sbb aku x bgtaw mak aku… kalau x hangin ribut kencang laa rumah tuh… heh..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s