dugaan report terakhir

my final year project report siap pada jam 5 am lebih kurang, 2 april 2010.. alhamdulillah… lega sangat2.. tapi maseh rasa ada yang kurang.. x tahu apa.. biasa laa, mana ada benda perfect!~~~

nak kena hantaq report tuh 2 april jugak before 5 pm.. tapi aku maseh belum print, x pa ada lagi 12 jam lebih kurang… so, pagi tuh aku bangun awai juga.. nak semak2 apa yang patut, kesalahan ejaan, no. rujukan.. susunan bla3 bla3 bla3…. setelah itu, aku masih belum print..

huhu.. dah dekat tengah hari baru print.. tgh print, sedar2 x dak page no kuaq.. x tau kenapa maybe ada kot salah kat mana2.. tapi x pa.. sambung ja print.. lepas tuh, printer masalah … dugaan2.. printer kawan2 yang lain pon depa tengah guna jugak..

so, aku buat keputusan p print kat dewan budaya, sebelah bakery tuh.. ada kedai nak print.. aku print laa kat situ.. tgk2 word 2003 plak.. alamak lari abes tuh spacing semua.. x pa, aku sabar dan edit perlahan2..

ok siap!~ nak p hantaq.. lalu depan bilik supervisor.. huhu.. ‘baik aku p duduk dan final check dulu b4 hantar’… duduk2, 1st page aku bukak bahagian lampiran, yang letak jadual2… alamak!~~ jadual lari maa….! sekerat bacaan hilang!! semua jadual jadik mcm tuh.. hmmmm… mmg x leh hntaq laa. dah pukul 4… mmg x sempat.. lagi pon aku mmg ada niat nak hantaq hari isnin 5 april b4 terjadi masalah mcm ni lg..

inilah, yg x jadi hantar...

aku pon p jumpa supervisor, tunjuk report tuh.. b4 dia bersuara.. aku dah cakap siap2.. ‘ dr. , hehe.. saya dah detect byk kesalahan laa dalam report nih, saya nk perbetulkan..’ … supervisor aku senyum!~~ aik!! heran… ‘haa..ok la , u submit on monday‘… yeah!~~

kuaq ja dari pintu, aku jerit kecil-kecilan yang x penah org tau, dan dengaq.. tetiba di simpang tuh ada lecturer.. ohok3!~~ malu sikit.. dia heran tgk aku..

biar la.. x kenal aku pon.. hehe tapi bila aku blk bilik, aku baring2 atas katil.. aku menangis…… dan aku buat keputusan nak balik Kulim esok pagi.. =( aku nak sangat balik rumah… nak sangat.. sbb lmbt print report.. tapi x pa lah… tahan ja.. study week nih aku balik…

moto aku x hidup2 dari hari selasa 30 march ’10.. iaitu selepas hujan PERTAMA yg lebat trun di penang setelah musim panas yang pnjg… moto tuh terkejut ka? even dah tukar plug dan panggil pak cik pomen.. x hidup jugak.. tolong lah.. lagi sebulan ja.. dan aku rasa nak suruh ja pak su aku mai amik moto tuh tanpa aku baiki.. nak guna sebulan ja.. nak pebaik pon guna duet.. kalau paksu amik trus, pak su boleh repair sendiri kot.. jimat…

moto rosak, x leh balik rumah, report still masalah skit2…aku suka menangis.. bila kita dah usaha, pulun, bersengkang mata smpai pagi… tapi time dah siap semua, timbul mslh lain plak.. dengan test next week.. 2 test plak tuh… aku mmg x peduli test tu… sehari sebelum test, baru nak stady…

so, GOOD LUCK to myself

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s