handphone budjet untuk adik aku

ini lah.. NOKIA 2690.. budget adik aku rm150..

ciri-ciri ;-

1. warna hitam putih

2. ada bluetooth

3. ada camera 1.3 megapixels (je…)

4. ada radio

5. semestinya berkaler screen dia

6. ada mp3

7. card reader 1G

8. harga RM270 (nanti mesti lagi murah, atau mmg ada yg lagi murah dah skrg.. jgn bgtaw aku.. nnt aku sedih)

mana lagi RM120 dtg??? itu dari poket aku… sbb aku rasa nanti mesti dia nk beli yg lain punya kalau aku nk beli h.p yg ada radio n kaler ja.. aku dan mak dah guna h.p radio+kaler skrin… nak bagi ada 3 h.p jenis tuh ke kat rumah.???. x pa laa.. tmbah rm120… aku puas hati.. kalau dia x puas hati lagi siap laa.. sok aku blk rumah bawa hp nih.. baru beli siang td kat BUKIT JAMBUL

inilah.. puas hati org yg suruh aku beli ni???

meh aku perkenalkan hp aku plakkkkk… SONY ERICSSON k700i ((punya dah lama, cikai sudah))….. ke dua NOKIA 1650

paling lama.. sederhana lama.. baru

hp sony nih ayah aku punya pada asalnya… dulu hp nih ada masalah antena, penah jatuh dalam ayaq acaq .. mcm2 lah.. so, ayah aku x mau guna sebab pebaik pon still ada masalah antena… dia bg kat aku time aku kat matrik… katanya p laa pebaik kut belah sana plak.. kot2 kat lgkw x ok..aku pon amik laa hp tuh dan p pebaik.. syok nih x penah dapat hp kamera…. time tuh kira best gila laa.. hua3…. aku p pebaik kat cP a.star… kena rm45.. awai2 ok lps tuh jadik blk… area kerap padam.. kejap ada kejap x dak. pase pebaik x jadi tuh x pa… tp yg aku geram, dia msukkan video lucah dlm hp aku!!!!!!!! tercemar laa kesucian hp aku serta mata aku, minda aku.. itulah kali pertama aku terdedah dengan perkara blue mcm tuh..ini video serius!  x tau nk kata pa kat org kedai tuh.. dia sengaja nk kotoqkan pemikiran aku!!!

aku mengambil langkah berani buka komponen hp tuh.. geram sgt sbnarnya……… aku buat apa tah… jolok2 bhgn yang aku sangkakan antena… buat2 pandai…lps tuh pasang blk… huh!!!! line kliaaaaa….. fulll signal!! hehehehe.. aku bangga.. walaupon x tau papa… aku berjaya pebaik hp!! satu keajaiban berlaku…. hahaha

ok ja lepas tuh aku pakai h.p sony tuh smpai laa skrg aku dah taun 3 kat usm.. just kalau jatuh, kdg2 jadi blk.. aku dpt detect tmpat mana yang jd mslh signal tuh.. so, aku pebaik je laa tmpt tuh.. =) tp skang nih hp sony jatuh pon x dak mslh dah.. ok ja smpay la ni…dulu awai2 dapat  jpa, mmg ada niat nak spend beberapa ratus nak beli hp baru yang canggih.. tp niat terpaksa di tahan kerana duet di gunakan untuk benda yang lagi penting.. =) aku x menyesal pon… ok laa tuh ada 2 h.p .. biasa2 pon jadi laa..

2 thoughts on “handphone budjet untuk adik aku

    • arghhhhh…. tidak2!!!! kenapa ko selidiki aku… aku berusaha senyap dan hanya menyaksikan hampa2 komen pase aku… apa2 pon tahniah… =p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s