dugaan dan syaitan

bila hubungan yang agak hambar b4 ni nak rapat dan nak pulih syaitan bertambah banyak pulak mengganggu… dengan jarak yang jauh dan nak berkomunikasi pon payah, ada ja syaitan nih timbulkan masalah..

Ya Allah jauhi laa kami daripada hasutan syaitan2 ni yang boleh menimbulkan ketidakpercayaan antara kami.. aku hanya lega skit ja bila jawapannya ” x tahu“.. ya, bila x tahu kita tak boleh menuding jari bahawa ini kesalahannya..

aku percaya, aku tetap percaya walaupon kecewa… syaitan2 merasuk pikiran aku untuk berfikir yang bukan2…  ya Allah aku percaya, aku sangat percaya.. dari mana aku dapat kekuatan ini? aku keliru samada ini dari Mu atau nafsu aku sndri yg memilih untuk percaya walau akal ku sedikit ragu…kerana aku x mahu kehilangan.. aku x mahu rasa kehilangan kerana susah untuk memadamkan kenangan yg sangat kuat dan telah lama terpahat….

aku nmpk di sini mcm nfsu yang menguasai…kerana aku insan lemah.. sangat lemah… syaitan sangat suka keadaan ni…. mmg syaitan akan menyesatkan manusia sampai ke hari akhirat…

walaupon mcm tuh, aku percaya dia kerana aku sangat sayang..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s