pilih nama..

masa ni, baru berapa minggu atau sebulan kot..ntah laa.. muka kecik2 sangat lain dengan sekarang... sepek je mata

Hai!! nak cerita time najwa & najla nih masih kecik dah tak berapa ingat sangat.. dah lama.. sekarang pon mesti laa dah banyak berubah.. dah 3 4 taun dah.. =)

Ha, pase nak pilih nama depa dulu.. mcm2 nama yang sedara2 suggest.. aina & aini la, nur & ain..ha2 ni yang x tahan.. sorg letak nur sorang letak ain, NUR AIN.. senang kata nya.. hehe.. lg pon nama kami sekeluarga pendek2 ja.. kecuali sorg… rabiatul adawiyyah.. ada juga cadang nak letak karisma & karina… adoih.. nih melawak ja kot, kot2 besar2 nanti boleh berjoget…

Nama NAJwa & NAjla aku yang pilih.. dan pada awalnya nak letak tuh je.. lagi pun skrg panggil depa najwa & najla ja pun.. ade lagi pendek, wawa & lala.. heiheiehi.. tapi ade panggilan manja juga antara depa sendiri.. tak tahu laa macam mana nama depa boleh bertukar2.. mungkin masa depa kecik2 duk, najwa & najla duk sembang bahasa baby depa kot.. lawan Tanya ‘hg nama pa?’.. sorang jawab ANA sorang plak bahasakan diri dia ASI…haha.. sampai sekarang najwa panggil najla dgn panggilan ANA, kadang2 sampai kami yang lain pon terikut-ikut.. najwa mmg bahasakan dirinya ASI.. x tahu laa mana datang panggilan2 macam ni.. hehe maybe depa berkenalan sesame depa kot dalam bahasa yang kita x paham..

Batrisyia maksudnya bijak kata ustazah adik aku… kalao batrisya ustazah dia kata x dak maksud… so mula2 ayah mcm x nak nama panjang2..last2 bagi juga,.dia kata ‘x pa laa.. 3 anak dia nama pendek, 3 lagi panjang’…lulus nama budak kembar nih… dah dapat green light.. =) cena laa depa nih besaq2 kan?? hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s