Nak Tahu Saiz Cincin ?

saiz cincin ada banyak sangat.. kalau pergi beli kat kedai emas senang laa sbb ada alat dah untuk ukur saiz jari anda.. dan lagi senang anda boleh try terus cincin mana yang anda nak.. jadi kat sini saya nak mudahkan kerja anda jika ada yang berminat nak beli cincin secara online tapi tak tahu cincin nya..

so, anda boleh guna benang..namun ketika membuat lilitan kat jari jgn lah terlalu ketat atau longgar..begitu juga ketika mengukur benang tu kat pembaris..jgn cekangkan benang tu..ok?? atau lagi senang anda boleh guna dawai yang tak terlalu tebal dan mudah di bentuk.. bila dah ukur dan buat lilitan kat jari anda, anda boleh laa ukur Diameter bulatan dawai td dan match dengan ukuran yang di sediakan di bawah ni.. mudah kan?? =)

ukuran ni x specified kat jari manis ja..namun anda boleh ukur jari mana yang anda suka.. saya dah try, dan mmg betul saiz cincin saya match dengan ukuran yang dah di sediakan ni.. GOOD LUCK!!

perimeter=ukur lilit

Ring size no 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Diameter, mm 14.8 15 15.4 15.8 16.2 16.6 17 17.5 18
Perimeter, mm 46.47 47.1 48.36 49.61 50.89 52.12 53.38 54.95 56.52
Ring size no 18 19 20 21 22 23 24 25
Diameter, mm 18.5 18.75 19 19.4 19.8 20.2 20.6 21
Perimeter, mm 58.09 58.88 59.66 60.92 62.17 63.43 64.68 65.94
About these ads

11 thoughts on “Nak Tahu Saiz Cincin ?

  1. Assalamualaikum….
    thanks bagi tips yang berguna. senang la nak bagi tau kat tunang saiz cincin nanti. terima kasih banyak2 eak… =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s