what a surprise day?!!

pada malam 27 o7 o9, aku mcm x btol skit.. tp x gila, just sembang benda mengarut n merapu.. aku pon saja2 cakap, ” tah2, besok paksu aku nk hantaq moto…” sebabnya aku mmg nk moto, dan mak aku dah cakap kat pak su yang aku nk moto.. moto tuh x da org guna pon… moto lama kena g test kat puspakom dulu..

mak kata tungu laa dulu, tgu, tgu, tgu .. aku pon x mgharap laa nk dpt moto dlm masa terdekat.. sebab ada 2 pilihan, sama ada hantar moto dari langkawi atau pak su nak bg moto yg x dak sapa guna kat rmh dia (lumut)…mgkin lps cuti mid sem baru dapat.. aku yg akan uruskan sndri hantaq moto kt umah tuh dgn pos laju dari lgkw ke penang..

28 07 09 [[ dalam 11 am lebih2, lepas kelas biofizik radiation]]

aku rajin skit hari nih, pegi library cari buku untuk final year projek.. tgh search tajuk2 buku tuh, pak su tepon.. ” nape lak tepon nih, nk tanya pase moto ka? bgus laa kalo nk tanya, aku jawab nak laa moto..” tlupa plak nk silent h.p, so aku reject kol tuh.. pegi tmpt lain aku tepon lain…

” pak su, knpa tepon”

–>” wat apa? ada kelas? petang nih ada kelas?”

” x dak, malam plak kul 8pm..awat”

–>” mai amik moto kat butterworth petang  nih, pk su mls nak p sebelah pulau”

“ha?!! hmm.. boleh2, kls kul 8pm dan ja..” {{ cover2, terkejut sbnrnya}}

–>”ha, ok2 sat g pk su tepon bila nk p”

fuiiiyoooo….. kata2 ku mmg berbisa! bukan sekali nih ja.. b4 nih pon penah jadi juga.. so, jgn main2 dgn aku ye!! beware if u hurt me!! i will curse u!! heh~ gurau ja…

ferri penang
ferri penang

pukul 6.30 aku dah kat bagan (butterworth laa).. tp pk su smpai lambat sbb x leh bawa laju kerana hujan.. dlm kul 7.15 dia smpai.. bawa moto dalam jeep besaq dia tuh.. selesai semua.. aku pon blk dgn moto tuh naik ferri, bawa kawan sorg.. nama samaran dia ‘memey’.. ha2 bawa memey sbb dia cekap skit bawa moto…

so, atas feri memey suh aku bawa dari jetty ke usm.. aku pon bawa laa..sbb nak blaja bawa dlm pekan penang yg penuh dgn “kekurang ajaran”…aku igt2 lupa jln nya.. tp aku sure straight je, smbil2 tgk signbord laa.. smpai 1 simpang ni.. memey suh aku ikut btworth.. eh?? aku ikut je sbb dia kata short cut, dia tau kot area jmbatan nih.. i think laaa..

penat juga naik bridge yg pnjg nih
penat juga naik bridge yg pnjg nih

ok.. i follow what she said.. annndddddddd.. halamak!~ aku atas jambatan nih!  mana ada u turn kat jmbatan nih.. minyak?? aik! nak dekat E dah?? jgn wat hal atas jambatan nih… tah sapa2 aku nk mintak tolong sat g… memey pon mintak maaf laa silap bg direction.. halaaa…. aku dah laa puasa.. masa naik ferri td pon dah 7.31 pm.. niih kmpem2 dah tlepas time afdal buka puasa..tp aku x kesah sbb memey sggup teman aku g amik moto nih.. terima kaseh memey, jasa mu d kenang.. aku belanja hg mkn bila2 nt ok?!

maps

map

aku teruskan ja perjalanan smpai ke seberang mainland sanaa… dan patah semula naik jambatan balik ke island dan ke usm..selamat smpai juga ke usm dalam kul 8.35pm.. aku minum air kosong, buka puasa.. mgrib n isyak trus.. baru mkn.. nasi lemak yg aku beli b4 p amik moto td, dah x sesedap yg d sangka.. mcm nk basi je.. tp bleh g mkn… hentam saja…

what a surprise day?????

  • aku igt pak su nk tanya bg kompem2 ‘betoi ka aku nk moto, bila nk moto tuh’.. sebaliknya dia kata nk hantar trus moto petang nih jugak! dtg dari lumut ke bagan semata2 nk hntar moto.. aku tanya nk p mana lps nih.. dia kata nk blk lumut laa… aku igt dia ada keja or nk singgah mana2 dulu.. terima kasih pak su! sungguh berjasa paksu.. terima kasih kerana membantu saya as a student… jasa mu di kenang juaa…
  • buat pertama kali aku bawa moto di kawasan penang yg penuh dgn “kekurang ajaran”.. masa l.i dulu aku bawa sekitar usm ja pon… x p jauh pon.. nih 1st time dari jetty.. naik jambatan plak, time kritikal juga tuh.. senja2 naik jambatan…..!! tapi kepada memey jgn rasa bersalah kerana salah bagi direction, aku terasa sungguh di ajar cara membawa moto dlm penang nih.. terima kasih memey…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s