telatah as a trainee..

agak-agak dah 3 minggu menghabiskan masa bersepah-sepah di tempat kerja orang.. aku pon dah terasa x tau nak buat apa.. apabila tiba time2 ramai pekerja aku mula laa selak surat kabar or p tgk2 tivi.. satu hari, memang agak sesak keadaan.. bertambah2 dengan bilangan patient yang meningkat.. aku memberanikan diri melelapkan mata di surau walaupon bunyik mesin tebuk dinding amat3lah bising.. ada renovation skit kat luar tuh..

aku sndrik pon x sangka aku bertindak sperti ini.. ye laa, aku nie cam baik ja.. nk buat jahat mcm  takut sikit.. sbb bedasarkan pengalaman, kalo aku silap skit ja mesti kena balasan.. konon2 terpelihara laa.. eiii

buktinya! esok tuh.. smpai lmbat skit.. ada laa 5 minit lwt.. kena tegur lak.. ‘lmbt hari nih…’ he3 senyum ja laa…masuk2 department.. ‘student suma masuk sini, jgn nk mngelat..’ huh.. amaran tuh! dah bedebar aku… mula laa sesi soal jawab berkaitan pizik… ‘ ish.. ap ek? x igt laa… x taw laa..’ itu laa jwpn standard.. agaknya dah bosan kot dgq jwpn ni…

nk buat mcm naa laa.. aku nih dah laa x pndai nk kelentong2, mmg x pandai pon dlm pizik!.. jwpn mcm ada dlm mulut tp awat laa mcm x yakin nk sebut… tp slalunya jawapan dlm kpla aku mesti salah n x munasabah punyaa..tau daaaahh…lagi 1 hal, stail takut nk buat kesalahan mcm tuu…tp kalo x cuba mmg x kan tau smpy bila2..

p l.i nih dengan otak agak 3/4 kosong laa… perisian sebelum2 ni, x byk yang berguna… so, terasa rendah diri sgt di banding dengan depa2 yang menyoal tuh.. ‘kamu budak fizik.. xkan kamu x tau kot.. nih sy tnya soalan fizik nih bukan bio.. km dulu x minat pon fzk, cegu ajar pon bukan fhm’…. sbnrnya saya bukan minat sgt fzk n x phm juga.. tkdir menentukan saya amik fizik, ada kot hikmahnya nanti2..

tp tuh laa student, kalo x di ketuk x bejalan.. tp kadang2 ja berlaku sebegini… tp before tuh kami tolong ja n belajar seadanya… byk juga pengalaman tp hari tuh mmg bukan hari kami kot… not our lucky day.. he3 aku tolong2 ja depa dlm bilik linac tuh.. x pon, tolong2 pass kan chart2 ke planning room.. jauh juga… tp x kesah… ada juga keja dari duk saja.. kesimpulannya l.i kat sini ada kerja laa, x duk saja..

patient yang dah abes treatment slalu bg complement kat staf2.. 1 hari tuh.. patient nih bagi kek secret recepi.. huaaaaaaaaa.. sodap tau… coklat indulgence agaknya… nmpk ja mmg dah teringin nk rasa even bg sepotong yang area 4cm padu dah laa… tp air liur meleleh je…

i love it!!

i love it!!

11 thoughts on “telatah as a trainee..

  1. sabar la sayang oii…bese la student ni..asek kene je..tambah lak yg jenis2 blur cam kite ni..huhu

  2. heh
    ang wat muka tak malu ja k
    mcm aku neh..
    slalu lepak pejabat dekat ngan bilik miting
    bila ada miting ada la jamuan ckit
    kompem aku akan rembat punya
    makan siap bertambah 2 3 kali g
    licin terus jamuan toh aku kejakan
    bukan sekali je
    byk kali toh
    ada aku kisah?
    asalkan perot buncet
    wahahaha
    so moralnya,ang wat muka taktau malu..
    bkn nk jumpa dh depa pasneh
    pastoh kalu depa tanya je
    ang jawab ja mcm kompiden
    pastoh bila cilap,ang ckp je dgn rilek
    “eh silap ek..sy salah paham konsep ni
    okeh2 takpe..so apa yg betulnya?”
    ingat wat muka kompiden habes
    hmm pnjg plak komen aku…

    • hehe..tol kate hg gayung..wat mke tak malu..ak ingat lagi time doktor pakar mai..mmg ada sedia mknan kat depa..kami la yg bagi perabis…hahaha

  3. hmm betul2 wat muke tak malu maa
    aku pum slalu la kena etek sbb asek duk men tenet kt opis
    tp pande je mencari alasan
    toh kot penyelia nk halau aku pi septal serdang
    nyampah tgk muka aku yg tak tau malu ni kot
    heeee
    ala g pum tak lama je lg..
    separuh masa dh hbs..
    tgl separuh ja lg
    sikit ja..

    • serius ke nak anto p hospital serdang??patut hg tanye aritu..(weh,ape kes kite chat kat blog org nih??sori indah..hehe)

      • ntah
        aku tak jumpa g penyelia aku..
        aku tatot sama nak pi cari dia
        hahaha
        aku tgu n lihat je ah..
        sori ye indah

    • really? =) i dont know why u enjoyed my blog because the language that i used is the “rojak” and “campur2” one..but n’way THANKSSSS =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s