“misteri kehilangan duit RM7”

kalu x de air kat rumah aku, senang ja..terjun laut

kalu x de air kat rumah aku, senang ja..terjun laut

Hari ni..meh aku imbas balik apa yang dah terjadi.. Bangun pagi. Ok, bangun2 je terus online.. Bangun dah laa lambat, tak payah bagitau laa pukul berapa kan.. Petang nih aku ada exam SHE (hubungan etnik) pada jam 2:15 petang.. Dengan senang hatinya memikirkan yang paper nih senang, “polka-dot”kan aje answer sheet OMR tuh kan..40 soalan je kan..so, aku pon tak dak niat nak buka nota dan membacanya.. 2:50 petang, “eh, dah siap dah nih.. Keluar laa, apa tunggu lagi..” aku pon keluar laaa… tunggu laa kawan aku di luar sekejap.. Tapi dia SMS kata dah balik pulak.. Lagi awal dia keluar dari dewan exam tuh dari aku! Emm.. Niat nak pegi School of Physics pon telah di batalkan atas sebab2 tertentu…

tunggu pulak sorang lagi kawan, nak ambil barang.. Bukan barang aku.. aleh2, die keluar dari dewan exam jam 3:20 pm.. puhh semangat!! Tunggu keseorangan tanpa teman bicara ni mmg terasa lama yang amat… aku redha…huhuhuhuhuhu

Balik2 ja aku tido smpai laa lewat petang.. Dah amik wuduk, aleh2 sebelah kaki x sempat nak basuh sbb air dah slow gila dah…upenya air dlm tangki USM nih dah keringgg.. tak dak air sepetang ni…. Pegi laa carik kepala paip kat bilik air di cube lain.. Alhamdulillah sempat juga abes kan wuduk… Alang2 baik aku jaga je wuduk nih smpai Maghrib nanti..

Dah seharian x makan… aku pon pegi laa kafe, membeli punya membeli.. Nampak kedai topup.. “nak topup lah”… Nampak yang ’youth club : Hotlink’ plak.. Aktifkan je laa skali.. Tapi dia kata kena charge rm2.. Aku pon x kisah.. Tmbah duet topup rm 5 jd laa rm7..aku kuaq kan duet.. Letak ats meja tuh… tp taukey ni suh aku masukkan sendiri no tipon untuk di topupkan tuh.. dah setel masukkan.. “eh, mana plak duet rm7 td??” aku tanya taukey tuh, dia kata x amik lagi.. Tp duet nya dah lesap.. Aku pon korek2 dalam beg duet lg… x dak pon .. P mana?? Dalam poket? tak dak juga.. Mungkin di terbangkan angin oleh kipas angin ‘antik’ depa nih taaakk…. Adoiiii, rm7 tuh.. Bg aku byk jg.. Stakat rm 2 3 tuh ok lg kot..

Malas nak berbalah sbb tengok taukey tuh punya muka x mesra pelanggan langsung…. Menyammmpah! Aku tengok2 laa kat lantai, xdak pon tanda2 duit tuh di terbangkan angin, yela.. Dah duitnya x dak kat lantai.. Emm.. Kalo nampak duet terbang mesti kalut2 nak tangkap duit tuh ye tak.. Maklumlahh..duet laa kata kan…tapi pelik betol “misteri kehilangan duit RM7” entah2 taukey tuh yang paw….! ish.. x baik pulak bersangka buruk dengan org.. anggap saja lah aku bersedekah.. amin… Aku redha.. Semoga rezeki ku bertambah2 selepas ini… Sob3 sedih sebenarnya…😦

2 thoughts on ““misteri kehilangan duit RM7”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s